Direktlänk till inlägg 25 november 2015
För att va en familj full av Nutella-älskare(undantaget mej faktiskt.. Tycker det är i kvalmigaste laget...) var vi ganska sena på den här bollen måste jag säga, men i söndags stod Martin å barnen för efterätten å valde å göra Nutellabollarna som cirkulerar all över både nätet å i baktidningar.
Barnsligt enkelt å himla gott, tyckte till å med jag. :D
Nutellabollar.
Börja med att klicka ut små kluttar(tolv blir kanske lagom) av nutella på en bricka eller en plåt å ställ dem i frysen i minst två timmar.
Sen gör man med fördel vilken chokladbolle-smet man gillar bäst å klär in varje nutellaklick med smet å rullar till bollar.
Vi gjorde oboybollar-smet vi.
Då vispar man 150 gram smör tillsammans med 2 dl socker, 6 dl (glutenfria) havregryn, 1 dl möjlk å ca 10 msk oboypulver.
Sött så det förslår, men det passade ypperligt till nutellan. :D
Klassisk snabbfika i ny tappning kan man säga, å jag tänker lätt spinna vindare på konceptet å fylla smet med center å daim å lite allt möjligt framöver. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|