Direktlänk till inlägg 11 april 2011
Nu må det va hänt att jag helt har tappat GI-stinget,
utan motivation ser man bara svårigheter så jag får nog förbli tjock. :S
Men den här soppan, den är i allra högsta grad GI-nyttig(omman inte äter bröd till då. :D).
För Ola i receptnamnet det är ingen mindre än Ola Lauritzon a.k.a GI-Ola. :D
Ola's Fisksoppa med saffrans aioli.
Soppa:
1 gul lök
2-3 msk olivolja
1 burk krossade tomater(mutti, för det är skillnad på tomater å tomater..!)
1 kuvert saffran(½ gram)
1 liter fiskbuljong
3-4 dl vitt vin
salt å svartpeppar
1½ dl strimlad purjolök
1 strimlad fänkål(eller två. :D)
400-500 gram lax
400 gram torskfilé eller annan vit fisk(hade hoki sist..)
6 stora färska scampi eller tigerräkor(har jag aldrig haft)
500 gram skalade räkor
Aioli.
2-3 vitlöksklyftor
1 kuvert saffran(½ gram)
Hemmagjord majonäs(2 äggulor, 1 msk senap, 1 tsk vinäger, 2 dl rapsolja, salt å peppar)
Gör aiolin först.
Grovhacka löken å fräs i oljan i en stor kastrull. Häll på tomaterna.
Tillsätt vitlök, saffran, buljong å vin. Sjud sakta i ca 20 minuter.
Smaka av med salt å peppar.
Tillsätt strimlad purjo å fänkål.
Skär laxen i stora tärningar å torsken i bitar å lägg i soppan.
Sjud till fisken är genomkokt, men inte mer. Lägg under tiden i de färska skaldjuren.
Hetta upp räkorna, de får inte koka.
Strö över hackad persilja å servera med en klick aioli. :D
Nu senast köpte jag en stor röd paprika som jag tänkte lägga i tillsammans med räkorna, men jag glömde den, jag tror dock det hade passat perfekt. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|