Direktlänk till inlägg 17 maj 2010
Här kommer receptet på ett av bröden jag bakade i helgen.
Ett bröd mamma å pappa bakade när vi var små.
Det smakade exakt likadant när jag gjorde det själv. :)
Sen att resterande medlemmar i min familj föredrar köpt Pågenlimpa framför det bröd jag bakar är ju en annan story...
Jag tyckte det var supergott i allafall. :D
Skrädda kakor
5 hålkakor.
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 msk sirap
1/2 msk salt
2 tsk stött fänkål
1 tsk stött anis
9 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl.
Lös jästen i fingervarm vätska(smält smör+mjölk).
Tillsätt sirap, salt å de stötta kryddorna.
Häll i rågsikten å arbeta degen kraftigt.
Låt degen vila i 10-20 minuter.
Ta upp den på bakbordet å arbeta in vetemjöl tills degen blir smidig.
Dela degen i fem lika delar som du formar till bollar, plattar ut gör ett hål i mitten å naggar.
Låt kakorna jäsa(ca 1 timme-1½ timme...)
Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|