Direktlänk till inlägg 7 juni 2009
Med risk för att ingen nånsin mer kommer imponeras av min bak-konst(yeah right :D) tänker jag delge er receptet på vad som är världens lättaste å godaste bjud-bröd. :)
Jag har bakat dessa små sötnos så länge jag kan minnas.
De funkar som tillbehör till all sorts mat å som själv stommen vid en kvällsmat eller frukost! Enjoy!
Rosenbröd.
Ugnstemperatur: 250 grader.
50 gram jäst.
100 gram smör eller margarin(jag har alltid smör)
5 dl mjölk.
1 tsk salt.
2 tsk socker
ca 1,3 liter vetemjöl.
Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
Vallmofrö/semsamfrö.
Smula ner jästen i en dagbunke. Smält smöret, häll på mjälken å ljumma degspadet till fingervärme(37 grader).
Häll lite över jästen å lös upp den. Tillsätt resten av spadet, salt, socker å det mesta av mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, i 30-45 minuter.
Arbeta i det sista mjölet på ett bakbord och forma till bullar.
Jäs bullarna till dubbel storlek i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, garnera och grädda i 8-10 minuter.
Mums!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|