Direktlänk till inlägg 9 februari 2016
Har inte ätit en enda semla i år.
Bakade egna glutenfria förra året men egentligen är det väl mest jag som gillar det i denna familjen.
Ändå.
Visste borde det legitimt å baka en sånhär i dag?
Det är ju ändå fettisdagen å allt. :)
Blir ni med sugna?
Receptet kommer nedan:
150 gram smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker
150 gram riven mandelmassa
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
Lite salt.
Rör i hop ägg å socker.
Blanda ner de torra ingredienserna å mortlad kardemumma.
Rör ner mandelmassan å smöret.
Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Servera med grädde! ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|