Direktlänk till inlägg 20 juni 2011
Har lovat Hanna å Malin receptet på brödet jag bjöd dem på ända sen de var här förra fredagen. :D
Ett gäng vattkoppor kom i mellan, men bättre sent än aldrig heter det ju. :D
Receptet är Leilas å kommer från ljuvliga A pice of cake, vid första anblick kan det verka lite meckigt.
Men det är så värt det, säger som jag sagt tidigare, om ni bara ska baka ett enda bröd i livet, välj danskt rågbröd. :D
Danskt rågbröd.
3 bröd.
Deg 1
2 msk hela fänkålsfrön
2 msk hel anis
2 msk mald spiskummin
2 msk salt
5 dl kokhett vatten
4 dl rågkross
1 dl lin frön
Mal de hela fröna i en mortel, blanda i hop alla ingredienser å täck nog med plastfolié å låt stå i 1-3 dygn.
Deg 2
75 gram färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2½ dl mörk sirap
4 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
495 gram (9 dl) grovt rågmjöl
360 gram (6 dl) vetemjöl special
Så, i väg till affären å köp korn å kryddor nu. :D
Sen är det bara till å baka! :)
(det här inlägget ska kompletteras med bild asap!)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|