Direktlänk till inlägg 31 maj 2011
Dagens middag var ett matprojekt som funnits på min mat-to-do-list ganska länge nämligen Pulled beef, receptet innebär i korta drag att man kryddmarinerar en köttbit, nörbog för att vara mer exakt, å sen ungsteker denna på låg värme, lääääänge. :D
Min köttbit var i ugnen från tjugo över nio till klockan fem, å jag kan garantera er att det blev mört. Så pass att det gick å dela med en stekspade i plats. :D
Min tanke var att servera detta kött som nån form av kebabrulle, med sås, tortillabröd, ruccola å lök å så blev det.
Inspirationen till såsen hittade jag här, men jag la till salladskrydda å lite tomatpuré å hann liksom inte med den där gräddfilen. :D
God blev den i allafall. :D
Idén om tortillabröden kläckte jag i går å tanken var att jag skulle göra dem själv.
Stina stressad på mej å undrade både en å två gånger om dessa verkligen skulle va nödvändiga.
Svaret på det är såhär i efterhand ett rungade JA. :D
Det ska mycket till om jag nånsin kommer servera köpta bröd igen.
Enkelt värre var det också.
Hemmagjorda tortillabröd:
360 gram vetemjöl(6dl)
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 dl vatten
2 msk olja
Kör de torra ingredienserna i en matberedare å tillsätt vätskan å kör tills degen gått i hop.
Dela degen i ca 10-12 delar å kavla ut till runda tunna kakor.
Stek dessa i ett par minuter på varje sida i en torr stekpanna.
Servera till tacos eller gör quasadillas eller som vi gjorde i dag fyll dem med strimlat kött. :D
Skulle kunna tänka mej att göra dem å ha som tilltugg till grillat också, eller till ostbricka...?
Så goda var dem, att man vill spåna vidare... :D
Kanske tillsätta örter i degen eller varför inte chili? :D
Gör dem helt enkelt! :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|