Direktlänk till inlägg 18 januari 2011
Receptet på dessa underbara bullar har jag tiggt till mej av Martin syster Susanne.
I snart sju år har jag ätit flest av dessa på varenda kalas där,
men först i dag bakade jag dem själv. :D
Det visade sej att Viggo också gillade dem,
inte lika mycket som jag kanske, men tillräckligt för att börja gråta förtvivlat när hans bulle gick sönder. :P
I vilket fall som helst, här har ni också recpetet på världens godaste bullar. :D
(som bara ska jäsa en gång, kan det bli bättre? :P)
Susannes goda bullar:
50 gram jäst.
100 gram smör.
3 dl mjölk.
1 uppvispat ägg.
½ tsk salt.
3/4 dl socker.
7-8 dl(420-480 gram) vetemjöl.
Fyllning:
100 gram rumsvarmt smör.
1 dl socker.
1 tsk vaniljsocker.
Pensling:
1 ägg.
Pärlsocker.
Smula jästen i en bunke å smält smöret, tillsätt mjölken å låt bli fingervarmt.
Lös jästen i vätskan.
Tillsätt övriga ingrediener å arbeta i hop till en lös deg.
Klicka upp i aluminiumformar.
Rör i hop fyllningen å tryck ner en klick i varje bulle, ända ner i botten.
Jäs övertäckta i 30-40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg å strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i 250 grader i ca 8 min.
Njut! :D
Viggo han är förste jästsmulare i det här hushållet, ett uppdrag han tar på största allvar. :D
Sötnosen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|