Direktlänk till inlägg 30 september 2010
Det här receptet räcker gott å väl till fyra personer å tårtan bör göras dagen innan den ska serveras.
Ingredienser:
Botten:
½ kavring
75 gram smält smör.
Fyllning:
300-400 gram skalade räkor.
5 dl creme fraiche.
5 gelantinblad+ saft av en citron.
½ dl het chilisås.
Rödlök, Dill, Salt å Peppar.
Botten:
Mixa brödet till grova smulor å blanda dem med smält smör.
Tryck ut i en springform med ett fastklämt bakplåstpapper i botten.
Ställ kallt i minst en timme.
Fyllning:
Blanda creme fraiche, chilisås, dill, räkor, rödlök, salt å peppar med gelatinbladet som fått smälta på svag värme i saften av en citron.
Smaka av å häll fyllningen i formen.
Låt stå i kylskåp till nästa dag.
Dekorera med kokt ägg, räkor, gravad lax å dill, eller vad ni gillar(jag skippar personligen laxen. :P) :D
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|