Direktlänk till inlägg 30 augusti 2011
I år har jag verkligen varit usel på å ta tillvara på det vi odlat i trädgården.
Vinbärsbuskarna är fortfarande fulla med bär å i drivbänken finns det fortfarande övermogna rädisor.
Det enda vi plockat är blåbär, men de buskarna behöver en omgång till för där är fullt med bär igen.
Plommonträdet har inte gett mycket frukt överhuvudtaget, utan plommonen ruttnade innan de var mogna.
Martins mamma däremot, hon har plommon på sitt träd å häromdagen fick jag hem en påse, gula plommon som jag kokade chutney på. :)
Jag har inte smakat den än, men ni får receptet ändå.
Receptet är förövrigt ett eget hopkok av en massa olika recepet jag hittat på internet. :)
Lisas plommonchutney:
1 kg plommon
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 cm ingefära
2 1/2 dl råsocker
2 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
2 kanelstänger
Kärna ur å dela plommonen, mixa lök, vitlök, chili å ingefära å lägg mixen tillsammans med plommon, vatten, socker, vinäger, kanel i en stor gryta.
Koka upp å låt sjuda under lock i ca fyrtiofem minuter.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förvara burkarna i kylskåp å där ska de hålla sej i upp til ett halv år. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|