Direktlänk till inlägg 11 april 2011
Ända sen jag jag bläddrade i Leilas A Pice of cake har jag tänkt baka just det brödet.
För om det är något jag är svag för så är det fyllda bröd! :)
I lördags gjorde jag äntligen slag i saken å kan verkligen inte förstå varför jag väntat i tre år med att baka detta underbart goda bröd!
Det var verkligen ljuvligt!!
Baka det! Helst redan i morron eller vänta åtminstone inte så länge som jag. :)
Foaccia. (grundrecept)
2 bröd.
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
½ olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl (4020-480 gram) vetemjöl special.
Olivolja å flingsalt till plåt å utbakning.
1. smula jästen i en bunke å lös den i vatten,olivolja å houng å blanda även i saltet.
2. tillsätt lite mjöl i taget, arbeta samman till en smidig deg å knåda den i ca 5 minuter.
3 jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbelstorlek i ca 45 minuter.
4.sätt ugnen på 225 grader.
5. häll upp degen på ett mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda å forma till två bollar. platta ut tills de är ca 1½ cm tjocka.
6.jäs till dubbel storlek på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i ca 30 minuter.
7.sätt fingarna i degen så att det bildas en massa hål,ringla över rikligt med olivolja,strö över flingsalt å valfri smaksättning..
8.grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
NJUT! :)
Jag smaksatte ett bröd med riven parmesan å rödlök å det andra med oliver å fetaost! :D
Mycket lyckat!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|