Direktlänk till inlägg 28 september 2010
Det här receptet på en tårta som jag nog vågar påstå är den godaste efterrätten jag vet.
Ja till å med bättre än panacotta. :)
Å den är dessutom enklare än enklast å göra. :D
Fryst limetårta.
300 gram mandelmassa.
3 ägg.
4 dl vispgrädde.
rivet skal och pressad saft av 1 lime.
1 dl florsocker.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan å dela äggen.
Rör ner äggvitorna i mandelmassan.
Hälls smeten i en smord å bröad form med löstagbar kant(ca 24 cm i diameter).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Vispa grädden hårt.
Vispa ner limeskal, limesaft, florsocker och äggulor.
Bred ut gräddblandningen över kakan i formen.
Frys i minst 4 timmar.
Ta fram tårtan minst 30 minter före servering.
Njuuuut! :D
Detta receptet kommer i från en gammal upplaga av Arla Köket å jag ha gjort det en massa gånger. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|