Direktlänk till inlägg 9 mars 2016
Vanlig hederlig söndagsstek.
En klassiker som alltid går hem här när det vankas söndagsmiddag.
(utom möjligen hos Stina, men so what? 1 mot resten räknas knappt. :P)
Jag brukar ju oftast göra slottstek, men just denna veckan bestod söndagsmiddagen av fläskstek.
Tillagad i min redan högt älskade crock-pot. :)
Rödkålen som vi åt jämte var för övrigt to die for med.
Å såsen också. :P
Men nu var det köttet vi skulle fokusera på.
Som ni ser blev det för mört för å skäras, men smaken den satt där den skulle ändå. :D
Jag la kort å gott en fläskstek som jag saltat å pepprat i grytan.
Skivade två morötter å delade en gull lök å ett äpple å la runt omkring.
Sen hällde jag på 2 dl vatten, la i en buljongtärning, några lagerblad å ett gäng vitpepparkorn.
Sen på med locket å High i 8 timmar.
Tror det hade räckt med 6 timmar om man nu tvunget vill ha sitt kött i skivor. :D
Det här receptet funkar förståss utan crock-pot också.
I gjutjärnsgryta förslagsvis eller i lergryta eller i ugn.
Tiden anpassa efter tillagningsättet dock. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|