Direktlänk till inlägg 22 januari 2016
Fredagsmyset denna veckan ska bestå av nån form av kyckling(grillad helst? Kan man begära det av sin grillmästare i denna kylan?! :P) å till det blir det en klassisk potatisgratäng å en god sallad(å sås! Alltid sås! ;))
Det finns väl ca en miljard varianter å versioner på potatisgratäng men såhär gör jag min.
Mängden potatis anpassas förståss efter antal middagsgäster å övriga proportioner likaså. :)
Jag använder alltid fast potatis, å skivar aldrig hypersmala bitar.
Potatisskivorna går först i formen å sen blandar jag vispgrädde med pressad vitlök, salt(ört!) å svartpeppar å sen på med en klick smör.
In i ugnen tills potatisen är mjuk
(kan ta upp till 45 minuter-1 timme å då kan dem behövas täckas med folie för att inte bli för mörk..)
å de sista 5-10 lägger jag riven ost(boxholms chiliost exempelvis!) på toppen å låter den få fin färg! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|