Direktlänk till inlägg 21 december 2015
Här kommer receptet på en riktigt julig efterrätt som vi åt i lördags.
Fryst cheesecake med pepparkaka.
ca: 8 bitar
(som ganska lätt slukas av fyra vuxna)
4 dl vispgrädde
4 ägg
400 gram philadelphiaostr
Skal av 1 apelsin
150 gram (glutenfria)pepparkakor
Vispa grädden fast.
Separera äggen.
Vispa gulorna med sockret.
Rör ner ost å apelsinskal.
Vispa vitorna till ett fast skum.
Vänd ner först grädden sen vitorna i i ost/äggblandningen.
Krossa pepparkakorna å fyll botten på en form med smulorna.
(jag hade en rund springform med bakplåspapper i botten, plastfolié funkar med)
Häll över smeten å frys i minst fyra timmar, gärna över natten.
Dekorera med apelsin å peppakakor.
Servera å njut.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|