Direktlänk till inlägg 4 december 2015
Det är ju inte precis någon nyhet för er att jag ÄLSKAR glögg(man kan säga att jag har det i arvet, M å P dricker glögg året runt! :P).
Allra helst dricker jag Saturnus alkoholfri från koncentrat, men det mesta går hem här. ;)
Jag tycker det är kul å göra egen glögg å har testat flertalet varianter å kan varmt rekommendera Morberg roséglögg(finns här i arkivet) å så denna, signerad min favorit Ernst.
Vit glögg.
1 flaska sött vitt vin.
2 dl ameretto
2 dl socker
2 kanelstänger
3 cm skivad färsk ingefära
5 nejlikor
5 kardemummakaplsar(eller 1 tsk kardemummakärnor)
Värm allt i en gryta på svag värme(inte kokade!) i 10-15 minuter.
Sila bort kryddorna.
Klart! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|