Direktlänk till inlägg 8 november 2015
Jag överraskade ju då Leo med ett litet besök på Blekinge exotiska värld i dag.
De hade byggt ett helt nytt spindel-rum sen vi var där sist å när Leo fick äran att hålla en (läbbig!) kackerlacka som täckte hela hans hand var succén ett faktum. ;)
Jag ska strax ge mej i kast med steken här men först tänkte jag bjuda er på receptet på gårdagens kladdkaka.
Jag mixtrade i hop olika recept, å måste säga att det var det mest lyckade glutenfria försök jag gjort.
Glutenfri kladdkaka med Daim
(här ville autocorrect att det skulle stå kladdkaka med Darin. :P)
Rör i hop 3 dl socker med 2 ägg.
Blanda två rågade dl glutenfri mjölmix med 4 msk kakao å 2 msk vaniljsocker.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med 100 gram smält smör.
Hacka två dubbeldaim(alltså fyra små. :P) å blanda ner hacket i smeten.
Grädda i bröad(bröade med kokos! :)) form i 200 grader i 17 minuter.
Kakan är godast kylskåpskall å vi hade daimgrädde till. ;)
(Vispad grädde med hackad Daim alltså.)
I dag blir det inte kladdkaka utan glass till dessert! ;)
Å huvudrätten blir som sagt en slottsstek! :)
Hoppas ni har en bra dag.
Hörs senare! ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|