Direktlänk till inlägg 26 juni 2012
I går testade jag äntligen att baka päronbiskvier efter ett recepet som jag fått av min jobbarkompis.
Supergoda, å jag ska helt klart göra dem fler gånger.
Men nästa gång väljer jag den högre temperaturen på ugnen å har pastafärg i stället för karamellfärg i så de blir riktigt gröna. :D
Ritvas päronbiskvier. (ca 40 stycken)
½ kg mandelmassa rivs å blandas med fyra äggvitor, 3 dl socker, ½ krok päronessens å några droppar grön karamellfärg.
Klicka ut på bakplåstpapper å grädda i ca 7 minuter i 175-200 grader.
Smörkräm:
150 gram smör
2 äggulor
1 dl florsocker
2-3 msk vaniljsocker
några droppar päronessens
några droppar grön karamellfärg
Dela kakorna i halvmånar.
Brd på smörkrämen å lägg dubbla, doppa sidan i smält choklad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|