Direktlänk till inlägg 14 juni 2012
Man måste ju bara älska tapas eller plockmat eller vad helst man vill kalla det. :D
Flera smårätter med det man är sugen på å gillar som tillsammans blir en hel middag.
På bilden ovanför(som är tagen i går) syns följande:
En enkel sallad på nektariner, ruccola å salladsost med lite olivolja, örtsalt å fyra-peppar.
Frästa jätteräkor(omoraliskt i know, men de är så goda!)
Marinera räkorna i olja, skivad vitlök, skivad chili å färsk persilja.
Fräs dem snabbt i en varm panna så de tar lite färg å värme.
Marinerad kronärtskockshjärtan.
Värm olivolja, en skvätt vinäger, skivad vitlök, rosépeppar å lite salt.
Dela konserverade kronärtskockshjärtan å häll marinaden över dem, låt dra en stund.
(man kan med fördel marinera kuber av smakrik ost på liknande vis, men lägg till chili å en kvist rosmarin i oljan innan den värms... MUMS!)
Lufttorkad skinka med världens godaste basilikasås bestående av creme fraiche, färsk basilika, en liten vitlöksklyfta, salt å peppar som man mixar med mixerstaven så den blir rinnande. :D
Hårda päron i klyftor att bre philadelphia-ost på. (åååå så gott, testa om ni inte gjort det innan!)
Å sist men inte minst, nötter mer varm chevre å honung.(lägg nötter av valfri sort i ungsfastform, smula över osten, ringla över honung å ställ i ugnen i 15 minuter)
Andra favoriter inom plockmats-genren är vitlöksbröd(hemmagjort såklart), luftttorkad skinka fylld med färskoströra(philadelphia, basilka å ruccola mixad, samma röra passar ypperligt att fylla grillade paprikor med) smördegsknyten av olika slag, parmachips å smält brie, ölkorvar å salami.
Det var lite tips på smårätter jag brukar göra, mer eller mindre ofta.
Hoppas något faller er i smaken också. :)
Vad är ett måste när det vankas tapas hos er?
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|