Direktlänk till inlägg 11 mars 2011
När jag var i Florida för snart sju år sedan(?! hugedamej vad åren går.. :P) var vi å shoppade på ett Outdoor mall vid tre olika tillfällen.
Alla dessa dagar åt vi samma rätt på samma resturang.
Denna rätt var en ljuvligt god Cesarsallad.
Jag har inte ätit Cesarsallad sen dess, än mindre tänkt på att göra det själv.
Fram tills i går.
Då hittade jag ett recept på den härliga matbloggen Pickipicki på just Cesarsallad, å det verkade ju inte alls så svårt som jag fått för mej.
Varför man ens får för sej att sallad skulle vara svårt å laga, det vet jag faktiskt inte. :)
Nu är det även så att Tina som driver bloggen utlyst en Tävling som innebär att man väljer ett recept ur bloggarkivet, lagar det, bloggar om det å sen betygsätter det färdiga resultatet på en skala mellan 1-10.
Har enda sen jag läste om denna tävlingen tänkt delta, men inte kunnat välja vad, förrän nu då. :)
Jag kan såklart inte mäta mej med alla fantastiska matbloggare, men jag älskar mat å när jag hittade detta receptet. :D
Sagt å gjort, det här blir mitt bidrag i tävlingen.
Cesarsallad.
2 huvuden romansallad.
1 paket bacon.
3 kycklingfiléer.
ett gäng körsbärstomater
ett par skivor bröd.
lite grovriven parmesan.
Dressing:
2 dl rapsolja.
1 äggula.
0,5 msk dijon senap.
2 sardellfiléer.
1 vitlöksklyfta.
en halv citron.
1 msk vatten.
0,5 msk vitvinsvinäger.
salt å svartpeppar.
Stek kycklingfiléerna hela i lite olja tills de fått fin färg.
Salta å peppra, färdigstek filéerna i ugnen i 180 grader i ca 20 minuter.
Mixa alla ingredienser till dressingen utom oljan, tillsätt sedan oljan under fortsatt mixning.
Blanda grovhacka romansallad med dressingen, halverade körsbärstomater å skivad kycklingfilé, toppa med knaperstekt bacon, krutonger å parmesan.
Nu var det tillåtet att ändra i receptet å även om det inte var tanken från början, så fick det ändå bli några småändringar då jag handlade först å läste receptet sen. :D
För det första så hade jag helt missat tomaterna å ersattade dessa med grova bitar av en halv snack-paprika.
Till dressingen hade jag fått för mej att vi hae sardeller hemma, men även där gick jag bet. Det var en burk anjovis som jag misstagit för sardeller. (typsikt mej i know. :))
Efter ett expertrådgivningssamtal med lilla pappsen använde jag tre anjovisfiléer i stället för sardellerna å et funkade utmärkt det med. :D
Så till poängsättningen. :D
Vad ska jag säga?
Det blev galet gott, godare än jag kommer i håg från USA till å med. :)
Salladen smakade mycket å jag blev ruskigt mätt, å det blir man inte allti av sallad. :)
Dessutom var det snabblagat å enkelt å förbereda om man skulle vilja.
Å uppenbarligen kan man ju moderera receptet efter det man råkar ha hemma, å göra egna varianter med lite av varje. :D
Då blir det såklart inte Cesarsallad längre, men vad gör det om man är hungrig å det blir gott? :P
Denna sallad å dess recept en 10:a på Pickiskalan av mej. :)
(man får inga fördelar, utan vinnaren lottas fram. :D)
Å jag tror faktiskt att mannen min är beredd att hålla med. :D
Han var till å börja med värligt tveksam till att äta sallad på en fredagkväll å datenight, men han vanns över fortare än kvickt å tog två portioner. :)
Å vet ni vad det allra bästa är?
Jo, om man skippar krutongerna så är Cesarsallad utmärkt GI-mat å ni kan ge er på att den kommer finnas på menyn när det är min tur att skriva matsedlen. :)
Nu ska jag äta efterrätt, det blev tillslut bara det som blev kvarav glassen från förra fredagen. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|