Direktlänk till inlägg 2 mars 2011
Ända sedan vi hade mamma-träff här hemma har jag lovat Eva recept på morotskaka.
Jag har glömt det gång på gång, men det heter ju bättre sent än aldrig. :D
Morotskaka har jag för övrigt testat en massa recept på, alla av dem har bakats i långpanna å jag har misslyckats fler gånger än jag lyckats med dessa recept.
Torr morotskaka är inget vidare kan jag upplysa er om.
Jag har dock inte gett upp jakten på det perfekta morotskake-receptet.
Jag har hittat det, i form av denna kaka, som bakas i springform å kommer i från underbara Leila's bok A pice of cake. :D
Har ni inte den boken, så köp den! :)
Med det sagt, så kommer här receptet.
Världens godaste Morotskaka.
Till kakan behövs:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk malen kardemumma(funkar utan om man inte har)
1 ½ tsk malen ingefära(klarar man också sej utan om det skulle va så)
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morrötter
smör+ströbröd till formen(rund med löstagbarkant.)
Så här här du:
Vispa ägg å socker vitt å poröst.
Rör i hop de torra ingredienserna i en skål för sej å vänd ner i äggsmeten.
Blanda ner oljan å morötterna.
Häll smeten i den smörade å bröade formen.
Grädda i 150 grader i 55 minuter.
Känn med sticka, den ska inte va kladdig.
När kan svalnat är det dags för frostingen.
Å då behövs:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vanilj socker
skal från 1 lime(citron funkar också i brist på annat. :P)
100 g philadelphiaost.
Bred frostingen över kakan å strö över kokos om ni gillar det. :)
Skär en bit å njut. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|