Direktlänk till inlägg 5 november 2010
I kväll vankas det pizzamys å Ekebergslundsvägen. :D
Jag ska stå för deg å tomatsås. :) (plus en jordgubb/mangopaj till efterrätt. :P) De senaste gångerna jag gjort pizzadeg efter Leilas recpet men i kväll går jag tillbaka till mitt gamla vanliga recept från Bonniers kokbok. :)
Det blir nämligen mera deg å går utmärkt å dubbla. :D
Enligt boken är detta till fyra personer, men jag gör denna sats till mej å Martin å Viggo för det är minst lika gott att äta det som blir över(om det blir nått över vill säga) till lunch dagen efter. :D
Pizzadeg.
25 gram jäst
2½ dl vatten(ljummet)
2 msk olja(jag tar oliv... :D)
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl(360-410 gram)
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt olja, salt å nästan allt mjöl.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i en timme.
Sen är det bara till å kavla ut pizzor i den storlek man önskar å grädda i ungefär 12 minuter. Vi brukar ha tomatsås, riven ost(massor) pepperonikorv, ananas, oliver å lök på våra alternativt strimlad skinka eller varför inte köttfärsås. :D
Man får hålla lite koll, är det mycket fyllning kanske det behövs nån minut extra så inte degen blir seg.
Tomatsås är ju ett måste å även den är enkel att göra själv.
Mixa en lök å vitlöksklyftor(brukar ta två) å fräs dessa i olivolja i en gryta(tjockbottnad är bra), häll över en förpackning med passerade tomater, krydda med pizzakrydda, svartpeppar,salt å lite honung.
Låt detta puttra en stund å bre det som grund på pizzan. :D
Glöm inte heller att göra pizzasallad: strimla vitkål, krama den strimlade kålen i händerna, hacka paprika på burk, häll över olivolja å krydda med svartpeppar å salladskrydda. :D
Ha en bra fredag!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|