Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under augusti 2008

Av Lisa - 10 augusti 2008 21:22

I dag har vädret verkligen varit höstigt. Grått å rått...

Annars är jag egentligen ett stort höst-fan, det är då chansen kommer att verkligen börja på nytt eller börja om. Hösten motiverar mej helt enkelt.


På tal om nya tag å motivation har jag vägt mej i dag. Vågen visar fortfarande 8 kilo plus mot den vikt jag skrev in mej hos barnmorskan. :( Visst jag gick upp tjugotre, men att fortfarande ha åtta kilo extra efter nästan sex månader hade jag inte tänkt mej! 

Förra söndagen bestämde jag mej för att börja ta tag i min vikt lite smått. Steg ett innebar att sluta dricka läsk(inte för att jag har druckit det mer än på helgen..). Det har gått bra,så nu forsätter jag, sakta med ett steg i taget. Denna veckan åker kakor å vitt bröd. Hoppas det funkar lika smidigt. Jag har fått nog av att inte ha något att ta på mej å känna mej allmänt dassig!


I går tog vi fram sittdelen till Viggos vagn. Han är för lång för den andra så jag hoppas att det ska funka. Den nya är jättefin(turkos) men jag måste sörja den gamla ett tag, den är så fin.

Kan inte fatta att min lilla kille är så stor, sittvagn?! Jisses...


Trist att helgen gick så fort, måndag i morron igen...

Tänker ägna så mycket av förmiddagen som möjligt framför tvn. Har ju inte precis samma förutsättingar detta OS:et. Men min kära lillebror ser allt å håller mej uppdaterad.  <3 --------------> Gurri

 Första medaljen i dag, heeeja Sverige...


Det var allt för mej i dag, nu blir det bädden... :) 


Av Lisa - 9 augusti 2008 21:23

Japp, vi har gäster, å här sitter jag...

Fick en svettattack å var tvngen å svalka mej.

Magen som sa i från troligtvis, har levt på strikt kakor å gosis-diet

hela dagen. :/ Känns inte bra nu....

De spelar skitgubbe uppe, kan inte det å min hjärna är för trött för att lära in det känner jag. Det blir liksom för mycket attva social ett helt lååångt släkt kalas å sen hela kvällen. Speciellt när man inte äter nått annat än socker förrän klockan sju.... :(


Vad glad jag att vi bestämde oss för att va här. Viggo kom till ro snabbt å har sovit sen åtta. Det behövde han efter slarvet(från min sida- idiotsikt!) med sovandet nu två kvällar...


Emma------> Min son bär det vackra efternamnet Arvidsson :) Vem vill heta Svensson liksom?! :)


Av Lisa - 9 augusti 2008 09:04

Pojkarna är på Coop så jag tänkte frossa lite kaffe, os å dator. Tji fick jag, svt funkar inte på tv:n å inte msn. Dessutom täcks datorskärmen om nått meddelande att vårt antivirus snart går ut...?!

Tack å lov funkade kaffebryggaren som den skulle. :)


Jaha, annars då...?

Jo, går kväll hamnade jag, Stina å Viggo på nått mysitiskt sätt hos mamma å pappa. Fick middag, grillad lax å chilipotatis(?). Himla gott. I övrigt var det värre kaos en vanligt faktiskt, det bakades tårtbottnar å drack rosé. 

Själv har jag dåligt samvete, två kvällar i rad har det varit noll å ingen struktur med Viggos sovtider. :( Den stackarn var så övertött i går så han fick ligga hos oss redan från start. Då somnade han gott, otroligt att det kan va så skilland. :)


Klockan halv ett bär det av mot Ronneby å morfars kalas. Det bjuds på smörgåstårta(sån med leverpastej i troligtvis, hu. :() å förhoppningsvis marängtårta, om mamma fick nån ordning på det hela i går... :)


Om det inte blir Mien i kväll så vill jag gärna va hemma. Mest för Viggo skull så han kan få somna normalt...


Nu kommer boysen, frukostsdags. :) 

Av Lisa - 8 augusti 2008 11:28

Rex var precis inne å vände med en stort fågel i munnen...

Klarade mota ut honom, utan att han släppte den.

Hopplös ju. :) 

Av Lisa - 8 augusti 2008 11:15

Jag har en såndär form med löstagbar botten ni vet(kallas tydligen spring-form i fackuttryck. :)). Det konstiga är att själva stommen på min form är från IKEA medans bottnen är fårn Hackman. Hur har det gått till...?


Nu till den riktiga frågan.

Viggo vägrar såklart dricka ur flaska(förvånad någon? :))

Har provat med olika modeller å försökt sticka i mellan lite med liten vatten när han ammar å är i "sugtagen" men icke...

Har köp en mugg(en väldig avancerad å dyr variant, kan ha blivit lurad, men vad gör man inte?! :)) men pipen på den har ett vädligt snabbt flöde, å han är ju inte precis van vid det.

Nån som har nån idé om hur jag ska gå till väga...?

Försöker erbjuda flaskan titt som tätt under dagarna....

Kan man göra nått annat? 


Av Lisa - 8 augusti 2008 10:38

I dag är det då den magiska dagen 8/8 2008.

För många innebär det säkert bröllop, men jag själv, jag ser fram i mot OS som invigs i dag, klockan fjorton, svensk tid.


På tal om bröllop så är jag sjukt sugen på att gifta mej just nu. Planerar i huvudet jämt känns det som. Det ska bli av, men inte snart nog känns det som... :)


Viggo sover, jag låg jämte honom en stund, men gav upp. Hade ändå längtat efter att få krypa ner igen sen jag steg upp. Ändå kunde jag inte somna, märkligt. Detta får bli min nya dator-tid i stället. :)


Har slängt i en maskin tvätt med. Badrummsmattan å babysitter-överdraget får sej en omgång. Ska koka lite blomkål till Viggo med tänkte jag. :) Morötter med kanske. Tur att man är envis säger jag bara, med tanke på hur bestämd han är den lilla mannen. :) Jag fattar inte att han kan veta vad han inte gillar, när han aldrig har ätit förut...? :) Men som sagt, han äter ju banangröt så det finns hopp om det hela.


Är lite sugen på att köra till Jysk, vill kolla lite korgar(till dunsockar å andra varm fotdon att ha här ner, det är lite väl klat om fossingarna, även en stor till extra filtar å kuddar) å nya plädar till sovrummet. Vi får se hur jag gör med det.


Måste ringa mamma å pappa, hörde inte av dem alls i går(tro det eller ej?).

SKa höra lite om morfars kalas i morron. Han fyller 80, mormor har köpt en cykel till honom. EN cykel i 80-års presen, det är inte fy skam det inte. :) 

I morron kväll ska vi tjuvstarta kräftskivesäsongen med Håkan å barnen. I mien om det är väder, annars hos oss eller i B-måla. Ska göra en liten Västerbottenpaj(med kräftskagen,såklart) å marinerade räkor till Martin. :)

Hoppas jag hinner både det å handla i morron förmiddag, känner inte för mat-handling i dag nämligen.


Martin kommer bara hem å vänder i dag. Han ska köra lite efter fem igen. Ska ju spela match. Funderar på va vi ska äta...? Trist med sån stress på fredag...


Nej, nu kallar mina sysslor. Hej på er! 

Av Lisa - 7 augusti 2008 22:28

Har under kvällen fått nått så extremt ont i min vänster arm...

Fattar inte hur det kan göra så ont plöstlig...?!

Har tagit en alvedon å hoppas att det har gått över i morron..


I dag har jag å Viggo bestämt att det snarast är dags att åka till Falkvik!

Vi längtar efter Thea och Loke. :) Å deras föräldrar med såklart! :)


Stina har varit hos oss i kväll. Har inte gjort nått speciellt bara slappat loss. 

Martin har tränat å i morron kväll är det match. :( Samma visa tre fredagskvällar framöver. :( Vi kan inte kolla heller. Är inte värt att störa Viggos sömnrutiner för det... 


Viggo äter banangröt riktigt bra nu, men har försökt ge honom potatis ett par dagar nu. Han hatar det, klöks till å med...  :( Får försöka vidare. har blomkål å morötter hemma hoppas att det faller honom bättre i smaken...

Det är alltid nått som ska krångla tyvärr.

På tal om det så är jag ganska pissed på bvc just nu. De menar på att det inte är så viktigt att Viggo äter riktig mat, eftersom han får det bästa alltså bröstmjölk. Men i varenda bok jag har läst i(ja, jag vet, borde hålla mej i från böckerna, ger bara en massa nya bekymmer) står det att från å med sex månader går det inte att leva på enbart ammning. Då anser jag att det börjar brinna i knutarna för vår del..? Eller?

Varför kan de på bvc inte komma med nått konkret råd och/eller åsikt om det hela?!

Det ända tips jag har fått var ett flyktigt kanske han inte gillar burkmat? i dörren på vägen därifrån. Då vänder man inte precis å går tillbaka för att disskutera vidare. I allafall gör inte jag det...

Har mycket mer å säga om hela bvc-upplägget, bvc å bvc förresten, det är ju inte precis bara barn som är patienter hos distriktsköterskorna, men jag är trött å ska lägga mej å kurrera armen nu...





Av Lisa - 7 augusti 2008 16:01

Hela veckan har gått så mycket bättre å kännt så mycket bättre än vad jag trott. Hade ju värsta ångerseten för att Martin skulle börja jobba...

Men som sagt, allt går super.

Just nu känns Viggo som världens lättaste barn(han surar fortfarande med ätande dock. :() Han sover bättre både på nätterna å dagarna å skrattar mest hela tiden. :) Tjohoo säger jag bara. :)

 

Vi har fått plats på babysim med start den 22 augusti. Ska bli super skoj. Hanna å Ahgnes ska gå samtidigt så förhoppningsvis hamnar vi i samma grupp. :) Men jag blev lite nervös för det var en lista med regler bifogade till mejlet i värsta aggresvia stilen. Hoppas vi kan undvika att bryta mot dem, för det verkar inte va nådigt... :/


I dag har Hanna å hennes söt tjejer varit å hälsat på oss. Har träffat Ebba i dag för första gången. :) Så söt så, Viggo gillade henne också. :)


Stina ringde nyss å bokade in en playdate. :) Härligt med lite sällskap i kväll när Martin tränar. Fast det är klart, hon kommer nog mest hänga med lillgrabben. :)


Måste bara säga igen att allt känns så bra, ska det ta fem månader å en extremt jobbig natt(syftar på i måndags) å sen sitter bara rutinerna där, på allvar alltså? En otrolig lättnad att veta när å hur länge Viggo sover på dagarna. Så att man kan få lite extra sömn eller bara nått annat gjort. :)


Hell yeah helt enkelt, life is goooood ;) 


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards